Fusilli od pirovog i bučinog brašna sa šalšom od rajčica

Ovoga puta skuhali smo Vam savršeno ljetno jelo – krasnu šalšu od domaćih rajčica s našom tjesteninom od pirovog i bučinog brašna!

DSC_1914-2


Recept

Sastojci (2-3 osobe):

DSC_1838-2

DSC_1871-2


 

Priprema:

Rajčice operite te ih blanširajte. Zakipite veću količinu vode, te u nju potopite rajčice kojima ste prethodno na vrhu i na dnu zarezali oštrim nožićem “križić”.

DSC_1802-2

DSC_1812-2

Prokuhajte ih 2-3 minute, pa stavite u cjedilo i pustite da ih minutu polijeva mlaz hladne vode. Zatim ih ogulite (kožica bi se trebala odvajati vrlo jednostavno nakon blanširanja).

DSC_1818-2

Oguljene rajčice prerežite, očistite od sjemenki, te narežite na kockice. Luk i češnjak oljuštite te također narežite na kockice.

DSC_1827-2

U većem loncu zakipite dovoljnu količinu vode, posolite je, te u njoj skuhajte fusille, prema uputi s pakiranja – svega 3-5 minuta!

DSC_2505-2

Pazite da Vam se ne prekuhaju, kuhaju se kraće od standardnih tjestenina kupljenih u dućanima. Ocijedite i prelijte s malo maslinovog ulja.

U dubljoj tavi ugrijte par žlica maslinovog ulja, te na njemu prodinstajte luk i češnjak oko 10-tak minuta, dok se ne počnu raspadati, po potrebi podlijevajući s malo vode da ne zagori.

DSC_1876-2

Dodajte blanširane, sjeckane rajčice i koncentrat rajčice te sve promiješajte.

DSC_1877-2

Začinite solju, paprom i sušenim bosiljkom, pa pustite da krčka na laganoj vatri narednih 15-tak minuta u polupoklopljenoj tavi, dok rajčice potpuno ne omekšaju.

DSC_1886-2

Na kraju u šalšu dodajte kapare i natrgani svježi bosiljak. Prelijte preko ocjeđen tjestenine i poslužite. Dobar tek!

DSC_1889-2

Recept kreirala: The Slice of Life